تصفیه فاضلاب و بازچرخانی پساب به معنای استفاده مجدد از پساب تصفیه شده است. در جوامع امروزی به دلیل عواملی مثل رشد جمعیت، افزایش تولیدات کشاورزی، رشد روز افزون صنایع و عدم توجه به توسعه پایدار نیاز به منابع آب افزایش پیدا کرده است که این امر منجر به افت سطح آب زیرزمینی در بسیاری از مناطق، کاهش دسترسی به منابع آب باکیفیت و آلوده شدن منابع آب زیرزمینی به علل افزایش تعداد چاه های جاذب و دفع غیربهداشتی فاضلاب آلاینده صنایع گردیده است. تصفیه فاضلاب و بازچرخانی پساب به عنوان یکی ار موثرترین روش های حفظ کمیت و کیفیت منابع آب زیرزمینی، جلوگیری از تخریب محیط زیست، جلوگیری از بروز بیماری های ناشی از آب آلوده و تامین پایدار آب با ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا و جلوگیری از ورود آلودگی ناشی از عوامل آلاینده موجود در فاضلاب از جمله عوامل میکروبی، شیمیایی و فلزات سنگین به منابع آب زیرزمینی شناخته می شود که با توجه به کیفیت پساب خروجی می توان از پساب تصفیه شده در کشاورزی، صنعت، آبیاری فضای سبز و ... استفاده نمود. در استان خشک و کویری یزد، با توجه به خشکسالی های پی در پی، محدودیت شدید و افت سالانه سطح آب زیرزمینی، تصفیه فاضلاب و بازچرخانی پساب امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد، چرا که عدم توجه به این موضوع، تبعاتی جبران ناپذیر از جمله نابودی منابع محدود آب زیرزمینی استان از نظر کمی و کیفی و فرونشست زمین خواهد داشت. با توجه به وجود معادن فلزی با ظرفیت بالا و به دنبال آن تولید حجم بالای فاضلاب بخش معدنی و فرآوری با آلایندگی بالا و گسترش روز به روز کارخانجات و شهرک های صنعتی در استان و به تبع آن تولید فاضلاب دارای آلایندگی شیمیایی، فلزات سنگین، رنگ ها و روغن ها ضروری است صاحبان صنایع توجه ویژه ای به امر تصفیه و بازچرخانی پساب داشته باشند. با توجه به مطالب بیان شده می توان نتیجه گرفت که تصفیه و بازچرخانی پساب در حفظ کیفیت سفره های آب زیرزمینی و حتی منابع آب سطحی، نقش مهمی دارد و باعث افزایش ایمنی منابع آب استان می گردد که این مهم اخیرا بیش از گذشته مورد توجه ارگان های ذیصلاح قرار گرفته است و به آن پرداخته می شود. به امید روزی که تمام صنایع و واحدهای آلاینده، مجهز به سیستم تصفیه و بازچرخانی پساب گردند و ضریب ایمنی منابع آب استان بیش از پیش افزایش یابد.
دستهبندی: | نشریه الکترونیکی آبان ماه 1403 (شماره 33) |
شماره مجله: | شماره 33 |
این صفحه را به اشتراک بگذارید
به این مجله امتیاز بدهید